Hol és hogyan használhatók a kétoldalon tapadó ragasztószalagok?

A kétoldalon tapadó ragasztószalagok számos olyan professzionális felhasználása létezik, amelyek messze túlmutatnak a rögzítésen.

Az autógyártásban a kétoldalas szalagok évek óta helyettesítik a csavarokat és kötőelemeket. Ilyen például a lakókocsi- és teherautógyártók speciális kétoldalas szalagot használnak a panelek összeragasztásához és a külső tükröket a tükörház előlapjához történő rögzítéséhez. A díszléceket és a feliratokat is speciális kétoldalon tapadó szalaggal rögzítik jellemzően.

Az építőiparban is több hasznos megoldás létezik. A tetőtérben használatos párazáró fóliák egymáshoz illesztéséhez, vagy a fürdőszobai tükör rögzítéséhez a falon. A szőnyegek és hozzá tartozó szegőlécek rögzítése fúrás, csavarozás helyett.

A display-gyártás és grafikai munkák során is számos kétoldalon tapadó ragasztószalag használatos. Például az ársínek rögzítése, vagy papírból készült kínálók, reklámhordozók összeillesztése is ragasztószalaggal történik.

A papíriparban is több különböző kétoldalon tapadó szalagot használnak. Például tekercsváltásoknál, lezárásoknál vagy papírtekercsek végtelenítésénél. A kliséket is speciálisan erre a célra fejlesztett kétoldalon tapadó ragasztószalagokkal rögzítik a nyomóhengerhez.

Ezek is érdekelhetik

A Henkelről

A Henkelről

A Henkel céget 1876-ban alapította Frizt Henkel, amikor föltalálta az első univerzális mosószert. 1923-ig a cég csak mosószerek gyártásával és az ehhez kapcsolódó termékek forgalmazásával foglalkozott. Ebben az évben a Persil csomagolásához használt ragasztóanyagok...

bővebben
A megfelelő szalag kiválasztása

A megfelelő szalag kiválasztása

Az elvégzendő feladat meghatározásával, a hozzá tartozó elvárásokkal a legtöbb ragasztási hiba kiküszöbölhető, és könnyen ki lehet választani a megfelelő szalagot az adott alkalmazásra. Ez úgy hangzik, hogy elég egyszerű, de nem az. A kétoldalon tapadó...

bővebben
Melyik kétoldalas szalag a legjobb?

Melyik kétoldalas szalag a legjobb?

A válasz természetesen az, hogy az alkalmazástól függ. Olyan szalag, amely minden feladatra tökéletesen alkalmas, nem létezik. A különböző felületek ragasztására különböző ragasztókra van szükség. Egy egyszerű papírt papírhoz való rögzítésnél nem szükséges speciális...

bővebben